• Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι 

Αυτή την συνταγή παιδιά που θα σας πω σήμερα απλά την λατρεύω... βέβαια εγώ δεν την έχω δοκιμάσει με βότκα αλλά νομίζω θα είναι τέλεια και έτσι...Τι λέτε θα την δοκιμάσετε?


Τι χρειαζόμαστε:
·         2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
·         5 - 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (οχι πικάντικη κατά προτίμηση)
·         1 κουτ. σούπας μέλι
·         1/2 πράσινη πιπεριά
·         1 ποτηράκι κρασιού βότκα
·         χυμό από 2-3 λεμόνια
·         αλάτι
·         πιπέρι
·         ρίγανη
·         1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
3 - 4 κουτ. σούπας λάδι
·         ρίγανη
·         1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
·         3 - 4 κουτ. σούπας λάδι


Πως το κάνουμε:
1.    Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ασπρο χρώμα.
2.    Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να βράσει.
3.    Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
4.    Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ).
5.    Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι (και αν έχουμε και τον κύβο) και ανακατεύουμε.
6.    Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι φυσικά.
Αν θέλετε πιο έντονη ξινή γεύση αυξήστε το λεμόνι, αν θέλετε λιγότερο γλυκιά γεύση μειώστε το μέλι. Καλή όρεξη!


·        

  • Σφακιανές Πίτες με μυζήθρα και Μέλι

Και επείδη ο φίλος ο Βαλάντης μας το ζήτησε...ορίστε η συνταγή...κρητικές τηγανίτες με μυζήθρα και μέλι...στρώνω τραπέζι και σας περιμένω!!

Πάμε να την δούμε μαζι...

Συστατικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αράτσι (αλάτι)
  • 3 κουταλιές τσικουδιά
  • 1 ποτήρι νερό (ή ½ ποτήρι νερό και ½ γάλα)
  • 10 κουταλιές μυζήθρα μαλακιά Χανιώτικη γαλομυζήθρα καλά στραγγισμένη

Οδηγίες


  1. Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, τη τσικουδιά και το νερό και κάνουμε μιά ζύμη μαλακή.
  2. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια, (όσες και οι πίτες που θα κάνουμε) και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
  3. Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού.
  4. Τοποθετούμε τη μυζήθρα, (τα μπαλάκια που κάναμε), στο κέντρο του φύλλου.
  5. Τραβάμε γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα.
  6. Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες.
  7. Τις πιέζουμε ανοίγοντάς τις με τον πλάστη για να πάρουν το σχήμα μεγέθους ενός μικρού πιάτου, (15 εκ.).
  8. Τις ψήνουμε στο τηγάνι με λάδι, γυρίζοντάς τις συχνά για να μήν καούν.
  9. Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι
 Πηγή: http://www.rnews.gr/el/news.php?n=1160

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου